Love Explosion > Konsert Pustervik 991029

Konsert 29 oktober 1999

Love Explosion på Pustervik i Göteborg

Bilder
Henrik Dyrssen, bas; Dennis Huntington, sång; Torgny Sjöstedt, gitarr Torgny Sjöstedt, Mikael Jörgenssen, Anders Ellegård och Bo Berndtsson Mats Brune, trummor; Mikael Jörgensson, sång Mikael Jörgenssen, Anders Ellegård och Bengt Löfqvist Stefan Sundström, gitarr

Musik (ra)
Love Explosions rimskola + Stellan Fällan
Vi hade rätt hela tiden - ny för kvällen
Rickard Nilsson - skriven a propos Bella Stenberg i GP (se nedan)

Pressklipp

"…ett pärlband av klassiker"
(Lars Johansson GT 991030)

"Love Explosion, nio medlemmar, får knappt plats på scenen. Rickard Nixon är första låten. Rickard Nilsson tror jag först att de sjunger, men det är ju inte för inte musiken kallas progg." (Vad reportern inte visste var att gruppen f n arbetar på en sång om den skånske tv-kocken Rickard Nilsson.)
---
"Stellan Fällan kallas rimskola och är uppenbarligen en gammal favorit. En blivande heter En god liten gäng och riktar sitt vassa öga mot Göran Johansson, plaskortspolitiker och Nato, men avslutas med att handla om Love Explosion och deras publik. Mer skratt. Festen fortsätter och alla har trevligt. det är utsålt."
---
"Bandet som bildades 1968 har skrivit ett par nya sånger till sin spelning. Texterna är kanske mer nutida (många av de gamla känns förvånansvärt aktuella fortfarande), men musikaliskt är det inte så stor skillnad. Livet är ett paketerbjudande är första nyheten. Inför nästa erkänner de att det känns lite konstigt att sjunga om tankar och attityder som inte längre är helt moderna. Titeln på låten som behandlar det är Vi hade rätt hela tiden."
(Bella Stenberg GP 991101)

ur intervju med komikern Peter Wahlbäck
Inför spelningen uttalade sig ståuppkomikern Wahlbeck för media:
"-Dennis Huntington i Love Explosion och regissören David Lynch är de enda två män man kan respektera på jordklotet, säger Peter Wahlbäck. … -Det är Love Explosions fel att jag blivit artist, säger han. Som 13-åring var Wahlbeck med i Kommunistisk Ungdom och lyssnade på Love Explosions platta. Han kan alla texter." (GP 991013)